Tengerimalacokfan

MENÜ

Tartása:

Tengerimalacunkat nyugodtan tarthatjuk egész évben a lakásban - így sokkal többet leszünk együtt vele, és jóval szelídebb lesz az állat. A tengerimalac társas lény, sokszor hallatja élénk, visító hangját. Ha csak egy kis ketrecet tudunk lakhelyként nyújtani neki, engedjük naponta futkározni egy kicsit a lakásban.A ketrecvásárlást egy állatfelszerelés-üzletben tartott látogatással kezdhetjük, ahol a szóba jöhető ketrecek széles választékával találkozhatunk. Legtöbbjük műanyag alsó- és drótháló felsőrésszel készül. Ügyeljünk arra, hogy a műanyag tálca oldalfalai elég magasak legyenek, így a tengerimalacot meggátolhatjuk abban, hogy kiszórja a szénát és a forgácsot a szoba padlójára.A forgács nagyszerűen magába szívja a nedvességet, és sokáig szagmentes marad, és ez nagy előny. Ugyanakkor hátránya, hogy általában erősen poros. A legújabb kutatásokból kiderült, hogy ez a por nem tesz jót a rágcsálóknak. Manapság már sok, "egészségesebb" almozóanyagot is vásárolhatunk.Az alom takarítását minimum egy héten kétszer végezzük el,

Egy csupán alommal ellátott ketrec sivár otthon a tengerimalac számára. Otthonában mindig legyen egy szénatartó, amibe az eleségnek szánt szénát helyezhetjük. A vizesüveget kívülre akasszuk a rácsra, és csak a szopókája nyúljon be a ketrecbe. A szopókában lévő kis fémgolyó szelepként működik, és csak akkor enged ki vizet, ha a tengerimalac nyalogatni kezdi. Minden tengerimalac hamar rájön, hogyan tudja használni az itatóüveget. A szárazeleségnek nehéz kő-, vagy cserépedényt használjunk. A tengerimalac szeret az edény szélére támaszkodva enni, ezért ha az túl könnyű, felbillenhet. A zöldeleséget egyszerűen tegyük a ketrec aljára.

Amit szokott enni:

-speciális C-vitaminnal dúsított tengerimalactápot

-friss ívóvízet

-szénát

-zöldséget(uborka,saláta,paprika,sárgarépa)

-gyümölcsöt(alma,körte)

 

Amit nem ajánlatos nekik adni:

-"K" betűs növények(káposzta,kelbimbó,kelkáposzta) a felsorolt növényeknek puffasztó hatásuk van a tengerimalacokra nézve!

 Fajtái:

-Perui tengerimalac:

 

 

-Rex tengerimalac:

 

 

-Abbesszin tengerimalac:

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet